La rambla de la Marina, davant de l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova, ha estat l’escenari dels actes institucionals amb motiu de la Diada nacional de Catalunya a L’Hospitalet.
En la Diada d’enguany, s’ha commemorat el 60è aniversari de la publicació d’Els altres catalans, de Paco Candel, el primer estudi que va abordar el fenomen de la immigració a Catalunya i que, sis dècades després, continua tenint plena vigència. A l’acte hi han assistit l’alcalde, David Quirós; la corporació municipal, a excepció dels membres del PP i Vox; María Candel, filla de Paco Candel; Gal·la Cortadellas, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, i Ramón Luque, representant del Consell de Síndics de L’H i exregidor de l’Ajuntament.
Com és tradicional, la jornada ha començat amb l’actuació de l’Orquestra de Ministrils de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, i no hi ha faltat l’homenatge a la senyera a càrrec de la Guàrdia Urbana de la ciutat, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional.
A continuació, s’ha donat pas a l’ofrena floral a Rafael Casanova, en la qual han participat prop de 200 entitats i col·lectius d’àmbit ciutadà, formacions polítiques i sindicals, forces de seguretat i representants dels grups municipals, entre d’altres. Hi han pres part els portaveus dels grups municipals Jesús Husillos, del PSC; Jaume Graells, d’ERC+EUiA, i Manuel Domínguez, de LHECP-C. L’alcalde, David Quirós, acompanyat per joves en representació de la diversitat i el futur de la ciutat, ha tancat l’ofrena. En acabar, s’ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els segadors, amb l’acompanyament dels assistents.
L’acte ha finalitzat amb una mostra de cultura popular: una galejada dels Trabucaires de L’Hospitalet, el ball dels gegants de la ciutat, l’actuació de la Colla Jove de L’Hospitalet, el Ball de l’homenatge a càrrec de l’Esbart Dansaire del Casino del Centre de L’Hospitalet i una ballada de sardanes a la plaça de Lluís Companys i Jover.
Ajuntament de L'Hospitalet