Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El 20è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores premia sis projectes empresarials d’alumnat de la ciutat (nova finestra)
21/06/2024 10:30:00
Emprenedoria

El 20è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores premia sis projectes empresarials d’alumnat de la ciutat

En aquesta edició, s’hi han presentat 32 projectes de 103 alumnes de 5 centres educatius de la ciutat

Ahir a la tarda es van lliurar els premis de la 20a edició del concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que guardona les millors idees i projectes de creació d’empreses d’alumnat de centres educatius de la ciutat. L’acte, que va tenir lloc al Centre Cultural Tecla Sala, va comptar amb la presència de José Antonio Alcaide, regidor de Govern d'Agenda Urbana 2030/2050 i regidor adjunt de Seguretat, Civisme i Recursos Humans.

En aquesta edició, s’hi han presentat 32 projectes empresarials de 103 alumnes de 5 centres de formació professional de grau superior i mitjà de L’Hospitalet: els centres d’estudis Dolmen, Joan XXIII i Jaume Balmes i els instituts Pedraforca i Provençana.

El certamen està impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Els projectes guanyadors en les diferents categories han estat:

  • Millor projecte relacionat amb l’economia social i solidària: XXIntolerance, presentat per Claudia Díaz, Intayehu Llaudet i Estefanía Maestre, de l’Institut Pedraforca. 
  • Millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient: Ecoplastics S.L., presentat per Lucía Fernández i Salah Eddine Regdou, de l’Institut Provençana.
  • Millor projecte relacionat amb la qualitat de vida de les persones: Semillas de igualdad, presentat per Cindy Gómez, Carlota Martínez, Tamara Rodríguez i Raquel Serrano, del Centre d’Estudis Dolmen.
  • Millor projecte tecnològic: Domoticaverde, presentat per Judit Aguilar, Arturo Jesús Aguirre i Giusseppe Nicolay Arteaga, de l’Institut Provençana.

També es van atorgar dos premis especials del jurat a:

  • Idea més innovadora: Revive tu pueblo, presentat per Adrià Quesada i Iris Tomás, del Centre d’Estudis Balmes.
  • Millor projecte empresarial: La Fosca, presentat per Daniela Alcocer, David Iglesias, Guillermo Melgarejo i Laura Rex, del Centre d’Estudis Joan XXIII.

Tots els membres dels equips guanyadors van rebre com a premi un monitor i també es va lliurar un ordinador portàtil als seus centres educatius.

El concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials té com a objectiu afavorir i estimular el foment de l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional de grau superior i mitjà, i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats.

Pel desenvolupament de tots els projectes, l’Ajuntament ofereix als centres que hi participen suport en l’orientació dels treballs, amb tallers de pensament creatiu i d’innovació, i suport en el pla d’empresa o el treball en equip, entre altres aspectes.

El jurat del concurs ha estat format per representants de la Direcció General d'Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya; de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona; de les associacions empresarials AEBALL, PIMEC i Pedrosa; de la Cambra de Comerç de Barcelona de L’Hospitalet; de l’associació SECOT; de la Universitat Politècnica de Catalunya; de La Col·lectiva, Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet, i de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400