Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Inspira STEAM torna a L’Hospitalet per promoure les vocacions científiques (nova finestra)
08/07/2024 12:00:00
STEAM

Inspira STEAM torna a L’Hospitalet per promoure les vocacions científiques

Es necessiten mentores i mentors que desitgin contribuir-hi amb la seva experiència en aquest camp

Torre Barrina inicia una nova edició del projecte Inspira STEAM, amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre els estudiants de 6è de primària i 1r d’ESO, especialment entre les noies. Per aconseguir-ho, es necessita la participació de persones disposades a ser mentores del projecte. El programa és una de les iniciatives impulsades per Torre Barrina dins del seu Servei Educatiu, en col·laboració amb la Universitat de Deusto.

El curs 2023/2024, més de 304 alumnes de L’Hospitalet van participar en les sessions de mentoria, que es van dur a terme en 5 centres de la ciutat. S’hi van sumar les escoles Pau Sans, Santa Marta, Ernest Lluch, Sant Josep - El Pi i l’Institut Mercè Rodoreda. Pel que fa a la mentoria, van col·laborar-hi 15 persones (11 dones i 4 homes) procedents de diferents àmbits professionals, com ara l’hospitalari, l’universitari o l’empresarial.

Aquest projecte es desenvolupa a L’Hospitalet des del curs 2019-2020, i des de llavors hi han participat 10 centres educatius diferents, 79 mentores i prop de 900 alumnes.

La iniciativa forma part de L’H Ciència, el pla estratègic de comunicació científica de l’Ajuntament, i té com a objectiu trencar els estereotips de gènere entre l’alumnat, augmentar la seva autoconfiança i donar a conèixer les professions relacionades amb les STEAM, destacant el paper de les dones en aquests àmbits. A curt termini, aquests objectius permeten que les nenes considerin itineraris formatius i professionals en ciències i tecnologia, i a llarg termini, impulsen la igualtat de gènere en les vocacions científiques i tecnològiques.

Per aconseguir aquest objectiu, el projecte busca dones mentores que proporcionin models femenins propers en els àmbits de la ciència i la tecnologia: dones STEAM que serveixin de referència i inspiració per als infants. A més, el projecte també requereix la participació d’homes mentors. Igual que les noies, els nois necessiten referents de diverses masculinitats, conèixer les professions i els estudis STEAM i ampliar la perspectiva sobre aquestes disciplines. També és important que entenguin les barreres que afronten les seves companyes per treballar plegats en la construcció d’una societat més justa i igualitària.

Per resoldre dubtes, Deusto ha organitzat sessions informatives en línia en les següents dates: 17 de juliol i 12 i 19 de setembre.  S’hi pot assistir mitjançant el següent enllaç: https://inspirasteam.net/participar. En l’àmbit local, es pot rebre informació contactant amb Torre Barrina a través del correu torrebarrina@l-h.cat o trucant al 93 403 63 50.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400